Tallinna 4 tunnissa

Mitä ehtii Tallinnassa 4 tunnissa? Tässä meidän versiomme minivisiitistä Tallinnaan.

Kalenterista vapautui perjantai koulun sijaan huvittelukäyttöön, joten alettiinkin sitten pohtia miten harvinainen arkivapaa vietettäisiin. No Talliinnaanhan tietysti piti lähteä! Kriteereinä risteilylle oli halpa hinta ja buffet. Kriteereihin vastasi Viking Line ja laiva suuntasikin kohti Tallinnaa kello 11.30 Katajanokasta ja takaisin satamaan päästiin 20.30 samana iltana.

 photo 3fcaf7f6-a5c1-4446-95d5-c3e6cd9e69ca_zpsc3fd7b5b.jpg

Tallinnassa tarkoitus oli shoppailla ja haistella Tallinnan kevätilmaa ja suuntasimmekin heti terminaalista kohti keskusta-aluetta ja pyörähdettiin Rottermannissa "siinä yhdessä kaupassa/kauppakeskuksessa minkä nimi ei tule nyt mieleen", mistä mukaan tarttuikin uusi takki ja kengät pilkkahintaan. Bershka/Stradovarius/Pull&Bear skipattiin tällä kertaa suosiolla, sillä en viitsinyt herra Hoota raahata turhan takia pällistelemään vaatteita, jotka oltiin juuri kuitenkin käyty läpi Thaimaassa. Muutenkin nuo kaupat ovat mielestäni yliarvostettuja.

Pohdimme ensin olisiko pikavisiitti Rocca Al Mareen paikallaan, mutta sivuutettiin tämä suunnitelma (onneksi) aikapulan takia. NewYorker löytyykin nykyään Viru-keskusta vastapäätä kuten H&Mkin, joten ainakaan edellämainitun takia ei tarvitse enää kauempiin kauppakeskuksiin matkustaa. Lisäksi samasta kompleksista löytyy ruokakauppa, joten pakolliset namiostoksetkin saatiin edullisemmin napattua mukaan kuin Virun ruokapuolelta.

 photo c7c7b1d7-99f9-439a-a4cc-0cdd6bbd6bc8_zps5047ef97.jpg

Virussakin edittiin käydä pyörähtämässä, mutta ei ehditty kauaa juoksemaan ympäriinsä kun jo piti suunnata kröhöm viinakaupan kröhöm kautta kohti terminaalia. Toisin kuin kanssamatkustajien, meidän ostoskoriimme tarttui vain tuliaispullo ja lisää suklaata. Muutenkaan ei olla ymmärretty tuota jaloa viinanraahauksen harrastusta, ei se nyt niin paljon edullisempaa ole että pakettiautokaupalla kannattaa kotiin raahata. Tai vaihtoehtoisesti kädet verillä pitkin laivankäytäviä, josta ne sitten viimeistään terminaalissa leviävät pitkin käytäviä humalaisten pyöriessä rakkaiden juomatölkkien perässä liukuportaisiin. Paras tähän liittyvä sitaatti kuultiinkin terminaaliputkessa "Miksei baari voi olla 10 metriä laivasta ja sit takasin laivaan ja kotiin ryyppäämään!", no just siks ei. Toisaalta vaatiihan se omistautumista, jos jaksaa raahata niitä koppia ympäri maita ja maakuntia.. Tämä tuli todistettua viime keväänä kun oltiin ylioppilaskuoharimissiolla Tallinnassa, never again!

 photo 8f835c53-2e3b-4d66-8c3e-2d50f9bf56fc_zps4349019d.jpg

 photo 2c8a6fe6-f108-455a-80b6-2e9adac0a8da_zps051e2787.jpg

This entry was posted on torstai 27. maaliskuuta 2014. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

Leave a Reply

Gadget #1

Gadget #2

Gadget #4

Search

Blogroll

Popular Posts

Followers

Search This Blog