Ostoksilla Bangkokissa part 2

Pieni katsaus markkinoihin joihin käytiin ottamassa osaa noiden reilun parin viikon aikana.

Chatuchak

Oltiin suuntaamassa markkinoille heti perjantai-illasta, koska hajanaiset lähteet kertoivat meille sen olevan auki iltapäivästä iltaan jo perjantaina. Tälläinen vinkki löytyy mm. Rantapallon sivustolta. Oltiinkin paikalla kuuden jälkeen vain todetaksemme ettei missään näy ristin sielua ja kojualueellekkin oli hieman hankala ensikertalaisten löytää kun ei ollut valtavirtaa mitä seurata. No olihan siellä sitten loppuenlopuksi muutama koju auki ja muutama rätti ehdittiin shoppaillakkin, suurin osa liikkeistä oli kuitenkin tässä vaiheessa kiinni tai kojujen edustaa koristi kyltti "Open at 9pm" ja lähdettiinkin aika pian kohti hotellia kun ei jaksettu odottaa montaa tuntia kauppojen aukeamista.
Lauantaina oli taas tarkoitus suunnata markkinoille aamusta, mutta joku kummallinen pöpö iski ja pisti J:n sängyn pohjalle. Mitään muita oireita ei ollut paitsi järjetön paha olo, jos yritti nousta seisomaan tai liikkua. Syytämme edellisenä iltana Mo Chitin asemalta ostettua banaanijuomaa.
Sunnuntaina sitten taas suunnattiin markkinoille hetkeksi aikaa, koska paha olo iski taas lemmikkikojujen välissä ja paluu hotellihuoneeseen oli väistämätön. Onneksi ystävällinen kanimyyjä järjesti kojuunsa penkin tuuletuksella varustettuna pahan olon iskiessä.

Markkinoilta tosiaan löytyy kaikkea pupuista frakeissa kukka-asetelmiin ja kaikki tämä oikein sievoiseen hintaan, joten sinne kannattaa suunnata niin shoppailun kuin elämyksen merkeissä. Jotta matka jatkuisi vielä elämyksen jälkeenkin elämisen merkeissä, muista varata juotavaa mukaan ja ota huomioon tappava kuumuus markkina-alueella. Juotavaa ja ruokaa tosin saa varsin moninaisissa muodoissa markkinoiltakin. Suotavinta markkinoilla on vierailla siis lauantaisin ja sunnuntaisin noin 10-18, sillä en itse ainakaan luottaisi näiden aikojen ulkopuolella olevan täyttä valikoimaa tarjolla.

Me selvisimme alueella ilman karttaa, sillä opasteet ovat kohtuulliset ja pidimme mielessä mitä reittiä olimme kulkeneet ulospääsyä varten, mutta kartta on suositeltava hieman huonomman suuntavaiston omaaville. Mo Chitin asemalta on helppo seurata valtavirtaa markkina-alueelle.

 photo 01af16f2-cac5-4fd6-9098-0ff2046d6557_zps1ee30485.jpg

Muut markkinat

Mielenosoittajamarkkinathan olivat meidän kannaltamme oikein suotuisa pop up-yritys, sillä valehtelematta puolet ostoksista tuli shoppailtua täältä kaikkien suosituksien vastaiselta markkinapaikalta. Emmekä mekään suosittele kyseenalaisilla paikoilla shoppailua, mutta itse sorruimme halpojen hintojen houkuttelemana uhmaamaan turvallisuusohjeita.

Pratunamin markkinat jäivät meidän osaltamme hieman epäselviksi ja markkinapaikalle löysimmekin, mutta kojut olivat pääosin suljettuina ainakin markkinapaikan sisäpuolelta. Kiertelimmekin ympäri ämpäri markkina-aluetta aina Platinumin kulmilta Baiyoken luo asti ja teimmekin hyviä löytöjä, mutta emme ole varmoja mistä markkinoista tässä nyt ylipäätään oli edes kyse. Muutenkin on hieman hankala eritellä markkinoita, sillä kuten sanottua Bangkok oli muuntautunut yhdeksi isoksi markkinaksi mielenosoitusten takia. Lisäksi löysimme yhdet markkinat Palladiumin ympäriltä. Yhtä kaikki, näissä oli suurinpiirtein samat hinnat (edulliset), joten sinne vaan etsimään löytöjä. Aukioloajoista hankala sanoa mitään, mutta iltaa kohden Pratunamin markkinat hiljenivät, mutta kauppa koveni Baiyoken alueella ja Palladiumin ulkopuolella.

Lisäksi teimme muutamia (ruoka)löytöjä Big C tavaratalosta Central Worldia vastapäätä ja Tesco Lotuksesta On Nut aseman yhteydessä.

 photo dbefcde7-7617-4876-a799-df130cad9e4c_zps4b83f63c.jpg

 photo 92c938a3-e6b8-4f2b-95fe-e8cb98796792_zps4e061f76.jpg

This entry was posted on maanantai 24. maaliskuuta 2014. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

Leave a Reply

Gadget #1

Gadget #2

Gadget #4

Search

Blogroll

Popular Posts

Followers

Search This Blog