Ostoksilla Bangkokissa part 1

Turhaan ei tätä Thaimaan metropolia kutsuta shoppailijan taivaaksi! Kauppoja löytyy joka lähtöön ja mikä parasta joka lompakolle. Merkkitietoiset suuntaavat nenänsä luksuskauppakeskuksiin kuten Siam Paragoniin ja budjettishoppaajat löytävät haluamansa lukuisilta markkinoilta. Meille jäikin Bangkokista kuva yhtenä suurena markkinapaikkana, mihin saattaa vaikuttaa mielenosoittajien kylkeen pystytetyt tiemarkkinat. Kaikki tiesulut olivat lähes poikkeuksetta täynnä katuruokaloita ja myyntipisteitä, uhmasimme kehoituksia ja suurinosa ostoksista tarttuikin mukaan näiltä "markkinoilta". Valikoima oli lähes identtinen muiden markkinoiden tarjontaan, mutta hinnat vieläkin edullisempia (lähes kaikki vaatteet, kengät yms. 100bht).

CentralWorld, Siam Center (+ Siam Discovery), Terminal 21

CentralWorld (ent. World Trade Center) on Bangkokin suurin yhtenäinen ostoskeskus (maailman 6. suurin ostoskompleksi) ja pitää sisällään noin 500 kauppaa. Kauppakeskus sijaitsee kätevästi Chitlomin ja Siamin BTS-aseman välissä, joista molemmista kulku kauppakeskukseen onnistuu ilmasillan kautta. Kaupoista mielenkiintoisimpana voisi mainita tavaratalo Zenin, joka onkin yksi kauppakeskuksen ankkuriliikkeistä. CentralWorldin ruokapaikat ovat mielestämme parempia kuin muiden kauppakeskusten tarjonta, sillä valinnanvaraa löytyy joka mieltymykselle.

 photo 4509129e-a590-4fc4-8135-61d52a2b6efa_zps14cb6012.jpg
Central Worldin edessä olivat myös mielenosoittajat

Siam Center (+ Siam Discovery)

Varsinkin Siam Center on lähinnä nuorisolle suunnattu ostoskeskus, joka näkyy niin ihmispaljoudessa kuin liikevalikoimassakin. Perinteisten Forever 21:n lisäksi löytyy monia designvaateliikkeitä sekä tietysti J:n lempparit Victoria's secret ja Sephora. Siam Discoverystä taas löytyy hieman suppeampi valikoima liikkeitä ja ruokaloita, mutta löytöjäkin saattaa tehdä. Madam Tussauds sijaitsee Discoveryn ylimmissä kerroksissa. Kätevin tapa löytää tänne on ottaa Skytrain Siamin asemalle.

 photo a05dc7bb-5631-4eee-9da1-c9a7ac4f1406_zpsd7403241.jpg

Terminal 21

Kohtuuhintainen kauppakeskus Asoken Skytrain aseman (Sekä Sukhumvitin metroaseman) yhteydessä. Jännän tästä kauppakompleksista tekee se, että kauppakeskus on nimensä mukaisesti sisustettu lentokentän terminaalin näköiseksi. Jokaisella kerroksella on eri teema, löytyy Lontoota, Istanbulia, Roomaa... Parhaaksi näistä kerroksista totesimme Lontoo-kerroksen, sillä sieltä löytyi hieman edullisempaa tavaraa ja muutenkin kaupat miellyttivät meitä eniten. Alakerran ruoka-aluetta voidaan myöskin suositella lämmöllä, herkkuja löytyy joka lähtöön ja mekin päädyimme usein illastamaan Santa Fe:hen tai nauttimaan herkullisista crepseistä Aino-kojuun.

Siam Paragon, Emporium, Gaysorn

Siam Paragon

Ihanaa luksusta! Paragon oli meidän ehdoton lemppari näistä luksuskauppakeskuksista, vaikka tietenkään ostoksia ei tullut tehtyä kuin korkeintaan ruokapuolella. Täältä löytyy kaikkea luksusautoista Louis Vuitton kautta tuttuun ja turvalliseen H&Mään. Kauppakeskuksessa oli enemmän menoa ja meininkiä kuin muissa luksuskeskuksissa, mutta jostain luimmekin että nuoriso tykkää hengailla luksuskauppojen saarroittamassa ympäristössä. Varsinkin alakerran Foodcourt oli todella ruuhkainen ja päässä alkoi vilisemään jo pelkästä ihmispaljoudesta. Paragonista löytyy myös meidän testaamamme leffateatteri ja alakerrasta Siam Ocean World. Suora sisäänpääsy Siamin Skytrainilta.

 photo 21712271-b723-47b6-8c5f-d59c39df4523_zps8092b351.jpg

 photo 8a907ef5-28d3-4c7b-8edf-138816989dbf_zps3294c774.jpg
Siam Paragonista voi käydä ostamassa itselleen Lamborghinin ja puvun Armanilta saman katon alta

Emporium

Käytiin pikaiseen käväisemässä tässäkin luksuskeskuksessa, mutta olimme jokseenkin pettyneitä. Valikoima niin kauppojen kuin tuotteidenkin suhteen oli kovin suppeaa ja kauppakeskus oli sekavan oloinen vaikka onkin suhteellisen pieni. Phrom Phongin Skytrain asemalta sisään.

Gaysorn

Gaysorniin kävimme vain vilkaisemassa ovensuusta, mutta sillä aikaa kun muut kauppakeskukset olivat ihmistungoksen vallassa, ei Gaysornissa näkynyt ensisilmäyksellä muita kuin vartioita putiikkien edustalla. Ilmeisesti kuitenkin liikevalikoima on laaja, varsinkin jos lompakon paksuudesta ei ole puutetta. Chitlomin ja Siamin asemien väliseltä kävelysillalta suora sisäänkäynti.

MBK, Platinum, Palladium

MBK 

MBK:ssa vierailimme heti toisena matkapäivänä, ensikiertelyn jälkeen olimme pettyneitä. Hinnat eivät olleet niin matalat kuin netissä annetaan ymmärtää ja valikoima koostuu lähes samoista (feikki)tuotteista. Lisäksi emme onnistuneet löytämään sopivaa ruokapaikkaa vaan pakenimme CentralWorldiin syömään. Muutamien t-paita ostosten saldoon jäi meidän MBK-saldomme. Käytiin täällä molemmat kampaajalla/parturissa ja minä (J) kävin teettämässä myös ripsien pidennykset ja kulmien värjäyksen. Tästä lisää kuitenkin myöhemmin! MBK:lle helpoiten National Stadium Skytrainilta.

 photo 5e763b6d-c30c-49f9-ba4b-163b6265ca29_zpse5047421.jpg
MBK on täynnä tällaisia kojuja, joista löytyy samanlaisia feikkimerkkivaatteita kaikista

Platinum

Platinumiin suunnistimme netistä löytämiemme ohjeiden perusteella ja tykästyimmekin tähän "halppiskeskukseen" enemmän kuin MBK:hon. Tarjolla on hirveä määrä pikkuputiikkeja, jotka MBK:sta eroten sisältävät toinen toistaan ihanampia vaatteita edullisella hintalapulla varustettuna. Platinum onkin lähinnä tukku, elikkä enemmän ostamalla saa alennusta. Mekkoja onnistuin löytämään hintaan 100bht ja laatukin on oikein hyvää vaikka satunnaisia nauhoja ennen leikkaamista jostain sohottikin. Yleisesti tuotteet täällä hinnoiltaan 100-500bht, mutta jotkin suunnittelijaputiikit saattavat pyytää korkeampiakin hintoja. Yhdestä putiikista löytyi aivan jumalainen punainen leninki hinnaltaan 700bht ja piheyden iskiessä jätin sen rekkiin, ilmeisesti ihan yleinen ilmiö tämä omituinen Thaimaa-piheys kun kaikki on niin törkeän halpaa on halpakin jo kallista ;) Nyt harmittaa..
Platinumille on yllättävän yksinkertaista suunnistaa, vaikka meitä ensin peloteltiin ettei "sinne löydä erkkikään" ja että matkalla eksyy varmasti. Reitistä on varmaan mielipiteitä enemmän kuin Platinumissa kauppoja, mutta tässä meidän hyväksi toteamamme reitti: Chitlomin Skytrainilta lähtevää ilmasiltaa pitkin CentralWorldille (opasteita seuraten) ja CentralWorldin kohdalta portaita alas CentralWorldin edustalla sijaitsevalle aukiolle. Tästä jatketaan CentralWorldin seinustaa pitkin kohti BigCtä (joka näkyy selkeästi aukiolle). Samaan suuntaan CentralWorldin ohi jatketaan kunnes ylitetään pienoinen joki, jonka jälkeen Platinum onkin vasemmalla.

Palladium

Platinumia vastapäätä sijaitseva kauppakeskus, mistä löytyy samantyylistä tavaraa yhtä edullisilla hinnoilla. Lisäksi edullisia hierontapaikkoja näytti olevan joka kulman takana. Me tehtiin vain nopeat ja edulliset alusvaateostokset alakerrassa, koska sunnuntaina näytti suurin osa kaupoista olevan kiinni emmekä muutenkaan olleet vakuuttuneet liikevalikoimasta. Ruotsalaisia (??) irtokarkkeja on myynnissä kauppakeskuksen alakerrassa niitä hamuaville, syystä tai toisesta.

+ Sala Daengin aseman vieressä oleva kauppakeskus jossa mukava määrä herkullisia ruokapaikkoja namnam!

Tässä tuli siis esiteltyä pikkuinen osa keskustan kauppakeskuksista, lisäksi tulossa on vielä pieni markkinaesittely myöhemmin!

This entry was posted on keskiviikko 5. maaliskuuta 2014. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

Leave a Reply

Gadget #1

Gadget #2

Gadget #4

Search

Blogroll

Popular Posts

Followers

Search This Blog