Deutschland Info - Miten Saksaan?

Vaikka Saksaan ei suunnitelmien mukaan ja Dr. Kleistin fanituksesta huolimatta olla menossa, niin  ajattelin pienen infopaketin tehdä muutamista kohteista Saksassa.
Mitään tylsää faktatietoa en tähän nyt ala laittamaan, sillä jokainen osaa mitä luultavammin wikipediaa käyttää. Kaikki mitä tässä nyt kerron on puhtaasti matkakissojen omia kokemuksia ja ajatuksia, mutta toivottavasti jollekkin on apua :)

 photo Germany_map_zpsf4c88985.jpg

Miten päästä Saksaan?

Läntinen Saksa:
Saksahan on siitä oikeen kiva paikka, että sinne pääsee lentäen suoraan Suomesta moneen eri paikkaan ja suhteellisen edullisesti. Halvimmalla pääsee Ryanairilla Frankfurt-Hahnin lentoasemalle, joka ei nimestään huolimatta ole lähelläkään Frankfurt Am Mainia, vaan 125km päässä. Junayhteyttä kentälle ei ole, vaan bussilla joutuu kikkailemaan itsensä joko Kölniin, naapurimaahan Luxemburgiin tai Frankfurt Am Mainiin, jonne kaikkiin yhtä pitkä matka.
Toinen vaihtoehto on päästä Saksan länsiosiin on lentää aivan Frankfurt Am Mainin viereiselle kentälle, jonne lentoja Lufthansalta irtoaa yleensä mihin vuodenaikaan tahansa 90-150€ hintaan. Tältä kentältä onkin sitten hyvät junayhteyden joka ilmansuuntaan, ja onpa Frankfurt itsessäänkin vierailun arvoinen kohde, tästä sitten lisää syksyn Saksan matkan postauksissa.

 photo a0560c38-f892-48ae-bc3e-069170cac51f_zps93fb629b.jpg

Suomesta pääsee suorilla lennoilla myös Düsseldorfiin, josta todella lyhyt matka kivoihin lähikaupunkeihin, kuten Kölniin, Bonniin ja Dortmundiin.
Kaikki Rheinin ympäristön kaupungit ovat lähellä tosiaan, joten junalla pääsee parin tunnin sisällä liikumaan kaikkien alueen kaupunkien välillä, ottaen toki huomioon Saksan melko kalliit junaliput.

Itäinen Saksa:
Jos haluaa itäisiin osavaltioihin suoralla lennolla, niin vaihtoehdoksi jää ainostaan ottaa lennot Berliiniin. Toki jos bongaa hyvän lentotarjouksen Frankfurtiin niin viidessä tunnissa pääsee junalla Frankfurtista Dresdeniin. Mielestämme järkevintä on kuitenkin ottaa lento Berliiniin ja jatkaa sieltä junalla vaikkapa juuri Dresdeniin tai Leipzigiin.

Eteläinen Saksa:
Eteläiseen Saksaan ei ainakaan tälle hetkellä lennetä Suomesta suoraan kuin Müncheniin. München onkin hyvä paikka jos haluaa kierellä Baijerin kaupunkeja tai suunnata alpeille. Stuttgartin suunnalle matkaansa suunnittelevien kannattaa miettiä lentojen ottamista Müncheniin tai Frankfurtiin, joista molemmista kestää noin 1,5-2 tuntia junalla Stuttgartiin.

 photo berchtesgaden_zps9f52c6e5.jpg

Pohjoinen Saksa:
Pohjoiseen pääseekin sitten lautalla tai lentäen. Lautoista emme osaa sen enempiä kertoa muuta, että Helsingistä pääsee Rostockiin ja Travemündeen. Lautta tulee lähinnä kyseeseen vain automatkailijoille, sillä lauttassa suunta/henkilö maksaa noin 100€ ja lennot edestakain Saksaan irtoavat lähes aina alle 200€.
Pohjoisen kaupunkeihin, kuten Lyypekkiin tai Rostockiin pääsee helposti Berliinin kautta, junamatkan kestäessä kuitenkin lähes kolme tuntia. 
Pohjois-Saksan suurimpaan kaupunkiin Hampuriin pääsee Helsingistä kaksi kertaa päivässä Finnairin/AirBerlinin kanssa, lippujen ollessa usein kuitenkin hinnakkaita verrattuna Berliin tai Frankfurtin lentoihin. Hampurista onkin sitten lyhyt tunnin junamatka vaikkapa aivan pohjoiseen Kielin kaupunkiin.
Myös Ryanair lentää pohjoiseen Bremenin kaupunkiin. Lento irtoaakin paljon edullisemmin, kuin Finnairin lennot Hampuriin. Bremeniin pääsee noin 50-100€ edestakaisin, ja junamatka Hampuriin kestää tunnin maksaen noni 25€/suunta. Vaikka varmasti Bremen itsessäänkin on hyvä vierailukohde.

Seuraa blogiani Bloglovinin avulla

This entry was posted on maanantai 24. helmikuuta 2014. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

Leave a Reply

Gadget #1

Gadget #2

Gadget #4

Search

Blogroll

Popular Posts

Followers

Search This Blog